+3630 633 29 17
info@alapozoterapiak.com*
hu en fr

Tanfolyamok

Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére

A TANFOLYAM LÉTSZÁMA BETELT, VÁRÓLISTÁRA TÓTH PÉTERNÉL LEHET FELÍRATKOZNI!

Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére

Tanfolyamszervező:

Tóth Péter tel: +36 30 633 2914  alapozotanfolyam2022nyar@gmail.com

Alapítási és indítási engedély száma: 12-72/2019.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002401

Felnőttképzési engedély szám: E/2020/000251

A tanfolyam óraszáma 120 óra, elvégzésével teljesíthető a 7 évenkénti pedagógus továbbképzési kötelezettség. Az Alapozó Tanfolyamot követően a hallgató nagycsoportos fejlesztő foglalkozás vezetésére jogosult.

A tanfolyamot végzett fejlesztők munkáját kapcsolattartással és tanácsadással támogatjuk.

A mélyebb tudást igénylő kiscsoportos vagy egyéni terápia elsajátítása céljából ráképzést hirdetünk ALAPOZÓ TERÁPIA A GYAKORLATBAN címmel. A terapeuta képzésre csak az jelentkezhet, aki sikeresen elvégezte a 120 órás akkreditált "Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére" tanfolyamot.

Felsőfokú pedagógiai jellegű végzettségű, gyermekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakemberek jelentkezését fogadjuk el. (Felsőfokú óvodapedagógus, tanító, tanár, konduktor-tanító, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, szociálpedagógus, pszichológus, testnevelő, tánc pedagógus, gyógytornász, orvosi végzettséget tudunk elfogadni.) 

Jelentkezéskor kérjük elküldeni a postacímre:

 1. jelentkezési lap
 2. pedagógus (pszichológus, gyógytornász, orvos) végzettséget igazoló diplomamásolatot, valamint
 3. a 20.000 Ft-os regisztrációs díjat, melyet az ERSTE Banknál vezetett számlaszámunkra: 11600006-00000000-93857532 kérünk átutalni.

Figyelem! A regisztrációs díj a képzésre jelentkezés lemondása esetén nem jár vissza és nem átruházható!

Postacím: Alapozó Terápiák Alapítvány, 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348.

(A jelentkezési lapot és a diploma másolatot, erre a címre várjuk, de kérjük a postázás előtt a jelentkezési lapot e-mailben az alapozo(kukac)t-online.hu e-mail címre küldjék el, hogy időben lássuk, ha már valamelyik helyszínen betelik a létszám.)

 A tanfolyam ideje és helye:

 1. június 20.-tól, 2022. július 8.-ig tart. Hétköznaponként, egész nap.

Elméleti előadások helyszíne előre láthatólag: LURDY Konferencia és Rendezvényközpont, 1097 Budapest, Könyves Kálmán kőrút 12-14.

Vizsgálat betanítás helyszíne: Budapest, több csoportban

Gyakorlati helyszín:

 • Budapest – BETELT
 • Nagykovácsi – BETELT

A gyakorlatra és a vizsgálat betanításra vonatkozó beosztást a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyamszervező egyezteti a résztvevőkkel.

A 2022. évi tanfolyam díja: 330.000 Ft

Ennek befizetése történhet:

 • Egyösszegben:
  • 2022. május 6-ig (330.000 - 20.000 Ft regisztrációs díj = 310.000 Ft)
 • Részletfizetéssel:
  • Első részlet: 2022. március 31.-ig 110.000 Ft
  • Második részlet: 2022. április 30.-ig 100.000 Ft
  • Utolsó részlet: 2022. május 31-ig 100.000 Ft

Tanfolyamunk létszáma korlátozott, ezért a később jelentkező kollégák várólistára kerülnek. Erre tekintettel kérjük, ha bármilyen okból nem tud eljönni a tanfolyamra, jelezze ezt Tóth Péternek – a létszámkereten felül jelentkezett kollégák érdekében.

 

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG!

tanfolyam díja magában foglalja a legfontosabb gyakorlatleírásokat, és a vizsgálati lapokat is tartalmazó kiadványunk árát.  Egyéb, ajánlott irodalom külön térítés ellenében a tanfolyam előtt, és annak ideje alatt megvásárolható.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a következő könyvek tanulmányozása tanfolyamunk előtt szükségszerű:

 • Alapozó Terápia Tanulmány (Alapozó terápiák Alapítvány, 2013.) 2.500 Ft/db
 • Minden gyermek kincs (Alapozó Terápiák Alapítvány 2012.) ára: 3.000 Ft/db
 • Ajánlott, de nem kötelező: Gondolatok a diszlexia végső okairól. Az Alapozó Terápia hatása. Esettanulmányok (Alapozó terápiák Alapítvány, 2014.) ára: 4.000 Ft/db

Ismereteiről az első kötetet illetően már a tanfolyam kezdetén számot kell adnia!

 A könyvek utánvéttel megrendelhetők Sági Juditnál az alapozo(kukac)t-online.hu e-mail címen, illetve személyesen is megvásárolhatók hétfőnként  8-16 óra között  az Alapítvány irodájában. (KWENTON Irodaház - 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348. III. emelet)   

Utánvét esetén a postaköltség: 2.400 Ft, előre utalás esetén 2.000 Ft             

A könyvek kaphatóak még: a Krasznár és Társa Bt. könyvesboltban: Budapest, IX. kerület, Dési Huber utca 7. http://betubazar.com/shop_contact.php

Kérjük, hogy azok jelentkezzenek a képzésre, akik késznek érzik magukat a megjelölt időpontokban a folyamatos és pontos jelenlétre és fizikailag is felkészültek a gyakorlati foglalkozásokon való részvételre is. A gyermekeknek tanított összes gyakorlatot mi magunk is végigcsináljuk, egyes feladatokból vizsgázni is kell!

Javasoljuk továbbá, hogy a tanfolyam előtt vegyenek részt az INGYENES szintfelmérő foglalkozások valamelyikén, hogy ízelítőt kaphassanak a szükséges fizikai képességek szintjéről. (Az időpontokat E-mailben küldjük)

Hiányzás maximuma 4 óra!

 

A program célja, képzési módszere:

Az Alapozó Terápia az elemi mozgásmintákra és a mozgáskoordináció fejlesztésére támaszkodó komplex, több agyi területre kiterjedő idegrendszer-fejlesztés módszere.

Hatásos mozgásügyetlen (nagymozgások, rugalmasság, egyensúly, mozgáskoordináció, finommotorika és dominancia), diszlexia veszélyeztetett, megkésett és/vagy akadályozott beszédfejlődésű diszfáziás vagy dominanciát ki nem alakított nagycsoportos óvodásoknál az iskolakezdést megelőző évben, diszlexiás és alaki diszgráfiás gyermekeknél, organikus hiperaktív-figyelemzavaros gyerekeknél (de csak akkor ha az organikus tünetek uralkodnak), és enyhe fokban értelmi fogyatékosoknál (tanulásban akadályozottaknál).

A gyermekeket 5-16 éves korig tudjuk kezelni a tanfolyamon elsajátított módszerrel 6 fős csoportos fejlesztéseken ill. egyéni terápiákban. A 120 órás tanfolyam után elvégzett 50 órás (45 óra gyakorlat és 5 óra vizsgálat) terapeuta ráképzés alapján a végzett hallgató indíthat egyéni ill. kiscsoportos (max. 5-6 fős) terápiákat.

 • felismerhessék az anyanyelvi (beszéd-írás-olvasás) készségek zavarának azon tüneteit, amelyeknek oka az idegrendszer érésének fejlődésbeli elmaradása (részképességzavar vagy hibás idegrendszeri szerveződés)
 • elsajátíthassanak egy olyan tájékozódó vizsgálati módszert, amellyel az idegrendszer érésbeli elmaradásának területeit feltérképezhetik és a szükséges fejlesztést vagy terápiát kijelölhetik, amely nyomán tervet állíthatnak össze
 • elsajátíthassanak elméleti felkészítéssel megalapozva gyakorlatban is egy mozgásfejlesztésre épülő idegrendszer-fejlesztő módszert, mellyel a részképességzavarok fejlődésbeli elmaradásából származó okokat csökkenthetik, felszámolhatják, valamint enyhe fokú értelmi zavarban szenvedő gyermekeknél idegrendszeri fejlődést indíthatnak be.

 

A tanfolyamon az elméleti alapokra már támaszkodunk, megtanulni még a tanfolyam előtt szükséges ezeket a tanulmányokból. A tanulmányokban található elméleti anyag elsajátítása alapvető feltétele a sikeres tanfolyamzáró vizsgának.

A tanfolyamon teljes vizsgálatokat, kontroll vizsgálatokat látnak és elsajátítják az egyszerűsített tájékozódó vizsgálathoz szükséges alapokat. (A résztvevők kérhetnek gyerekek számára vizsgálatot a tanfolyam idejére.) Megtanulják a fejlesztő gyakorlatok teljes rendszerét és gyakorlati képzést kapnak, mert a mozgásokat csak az taníthatja gyermekeknek, aki maga is jól végzi el.

A részvétel alapkövetelménye, hogy a jelentkező rendelkezzen a háromhetes intenzív mozgáskoordináció fejlesztést lehetővé tevő mozgáskészséggel, megfelelő egészségügyi állapottal. Hajlandó legyen sajátélmény szinten (minden második nap napi 4 órában intenzív mozgásos terhelésnek alávetni magát!) a mozgáskoordináció fejlesztés fázisain végigmenni. (A közepes fizikai igénybevételnek megfelelő terhelhetőség eléréséhez javasolt a tanfolyam előtt kondicionáló torna azok számára, akik nem mozognak rendszeresen.)

A tanfolyam sikeres elvégzésének feltételei:

 • A hallgatóknak a képzés első napján a délelőtti előadásokat követően teszt formájában kell számot adniuk tudásukról az Alapozó Terápia Tanulmány 2013. c. kötet (Alapozó Terápiák Alapítvány, Budapest, 2013.) ismereteiről.
 • A hallgatóknak 2020. június 22.-én, és 2020. június 29.-én a délelőtti előadásokat követően számot kell adniuk az előző heti elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátításából teszt formájában.
 • Ha a három részteszt nem éri el a 65%-ot, a hallgatónak még azon a héten az adott témából más kérdésekkel szerkesztett dolgozatot kell megírnia.
 • Záróvizsga: a tanfolyam utolsó napján

 Elméleti írásbeli vizsga:

Az Alapozó Terápia elméletéből, gyakorlatsorainak ismeretéből és a megismert egyéb terápiás eljárásokból. Szempont: a hallgató elsajátította-e legalább 65%-ban a vonatkozó ismereteket. Sikertelen elméleti vizsga esetén az ismételt vizsga a következő tanítási évben lehetséges a vizsgáztatóval előre egyeztetett időpontban.

Gyakorlati vizsga: A tanfolyam utolsó gyakorlati és vizsgálat betanítási napján csoportonként.

 1. a tájékozódó vizsgálat részeiből – a vizsgálat betanítását oktató értékeli a hallgató vizsgálatkészségét: képes-e az elmaradás minőségét és mértékét megállapítani.
 2. a gyakorlatsorok elsajátításából - a gyakorlatvezető értékeli, hogy a hallgató mennyire sajátította el a gyakorlatokat, és képes-e fejlesztő foglakozás tervszerű összeállítására és levezetésére. Sikertelen gyakorlati vizsga esetén az ismételt vizsga a következő tanítási évben lehetséges a vizsgáztatóval előre egyeztetett időpontban.

 

Képességeinek megfelelően tanulmányi feladatait teljesíti, az Alapozó Terápiák Alapítvány házirendjét és egyéb (baleseti, munkavédelmi, vagyonvédelmi, tűzvédelmi) előírásait betartja, és az azokban foglaltak értelmében cselekedeteiért felelősséget vállal.

A képzés időtartama (ide értve az elméleti tanórákat, a gyakorlati képzést, illetve a konzultációkat) alatt igazolatlanul nem hiányzik, az igazolt távollét időtartama nem haladhatja meg a 4 órát.

Amennyiben a fenti feltételeknek önhibájából nem tesz eleget, az a képzésből történő kizárását vonja maga után. Ebben az esetben a befizetett összeg nem követelhető vissza.

Továbbá tudomásul veszi, hogy az Alapozó Terápiát semmilyen formában nem oktathatja. Az elmélettel, gyakorlattal kapcsolatos előadástartás, tanulmányírás, poszter készítés csak az Alapítvány kuratóriumának hozzájárulásával engedélyezett.

Az Alapítvány kuratóriuma a TANUSÍTVÁNYT visszavonhatja, ha a végzett hallgató az Alapítvány szellemével, gyakorlatával nem összeegyeztethetően használja fel a TERÁPIÁT, FEJLESZTÉST.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők tanúsítványt kapnak, mely igazolja, hogy a továbbképzés követelményeinek megfeleltek, és a fejlesztői munkára alkalmasak.

Kiscsoportos, egyéni terapeuta-képzés

A speciális tudást igénylő kiscsoportos, kiscsoportos célzott, vagy egyéni terápiára a fejlesztői tanfolyam elvégzése után kb. 50 órás ráképzést hirdetünk

ALAPOZÓ TERÁPIA A GYAKORLATBAN címmel. 

Ennek részei:

 1. Sikeresen befejezett terapeuta gyakorlat a választott vezető terapeutánál (minimum 10, maximum 20 terápiás alkalom),
 2. Sajátélmény hétvége (3*3 óra péntek, szombat, vasárnapi napokon)
 3. Sikeres vizsgálat vizsga (igény szerint hospitálás vizsgálaton a vizsgát megelőzően).

A terapeuta gyakorlat és a vizsgálat vizsga időben elhúzódhat, ha a vizsgáztató ezt szakmai szempontból úgy tartja szükségesnek, azonban a képzésben résztvevőknek maximum 1 éven belül be kell fejezniük a terapeuta képzést.

A ráképzés díja: 80.000 Ft Nem akkreditált.

Ha a hallgató a terapeuta gyakorlatot 20 alkalommal nem tudja befejezni akkor a folytatás plussz költségekkel jár, 3.000 Ft/alkalom

 

A ráképzésre csak az jelentkezhet, aki sikeresen elvégezte a 120 órás akkreditált "Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érvzékszervi fejlesztésére" tanfolyamot.

A jelentkezési lapot elküldheti Sági Juditnak az: alapozo [kukac] t-online.hu email címre, vagy az alapítvány címére: 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a következő könyv tanulmányozása tanfolyamunk előtt szükségszerű:
Gondolatok a diszlexia végső okairól. Az Alapozó Terápia hatása. Esettanulmányok(Alapozó terápiák Alapítvány, 2014.) ára: 4.000 Ft

A vizsgálat vizsgához a hospitálás mellett a Terapeuta vizsgálat (Alapozó Terápiák Alapítvány, 2018.) című könyv ismerete szükséges. Ára: 2.500 Ft
A könyvek utánvéttel megrendelhetőek (+ 2400 Ft postaköltség) Sági Juditnál az alapozo [kukac] t-online.hu email címen, illetve az Alapítvány irodájában hétfőnként 8-17 óra között:
XI. kerület, Bocskai út 77-79. MOGÜRT irodaház, III/348. irodában személyesen is megvásárolhatóak.

A könyvek megvásárolhatóak még a Krasznár és Társa könyvesboltban. http://www.betubazar.hu/

Jelentkezés 50 órás ráképzésre:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepP8oq_qW1ziSdNqgVyhRao15nF3GOl4KrAHUAkKQDcjvMMA/viewform?usp=sf_link

 

BeteltAlapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére A TANFOLYAM LÉTSZÁMA BETELT, VÁRÓLISTÁRA TÓTH PÉTERNÉL LEHET FELÍRATKOZNI! Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére Tanfolyamszervező: Tóth Péter tel: +3...
ÚjAdategyeztetés Kedves végzetteink,   Alapítványunkat rendszeresen keresik meg közvetlenül a szülők, hogy ajánljunk gyermeke részére fejlesztőt/terapeutát. Miután  közel 25 éve folytatunk Alapozó Terápia képzést,ne...
Betelt30 órás Homloklebeny tréning Homloklebeny tréning: Módszer gyermek és felnőtt idegrendszer prefrontális lebeny területének, egyéb agyi területekkel való összeköttetéseinek aktiválására és fejlesztésére 30 órás akkreditált képzés...
50 órás terapeuta képzés Kiscsoportos, egyéni terapeuta-képzés Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002401 Felnőttképzési engedély szám: E/2020/000251 A speciális tudást igénylő kiscsoportos, kiscsoportos célzott, va...
2020. ATA tanfolyam pályázata   Az Alapozó Terápiák Alapítvány pályázatot hirdet, a 2020. június 16.-tól, július 4.-ig megrendezésre kerülő: „Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére” 12...
Eredményhirdetés, ATA 2021. évi őszi tanfolyam Eredményhírdetés 2021.-évi ATA őszi tanfolyam   A kuratórium értékelte a 2021. évi "Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos-érzékszervi fejlesztésére" 120 órás akkreditált tanfolya...
ÚjAlapozó Alapozása 30 órás akkreditált képzés Alapozó Alapozása tanfolyam Alapozó Alapozása: 4-5 éves korosztály játékos, kiscsoportos mozgásos fejlesztése 30 órás akkreditált képzés Akkredditáció engedély száma: 303/10/2021 Nyilvántartási sz...

Továbbképzések

Újra: Hogyan kezdjem majd el? A nagy érdeklősére való tekintettel ismét meghirdetjük továbbképzésünket a 120 órás tanfolyamot végzett hallgatóinknak!  képzés címe: Hogyan kezdjem el? Jelentkezés feltétele: 120 órás fejlesztői sz...
ÚjSzintfelmérő foglalkozás Kedves leendő Hallgatóink! Az elmúlt években felmerülő igények alapján szintfelmérő mozgás-foglalkozást tartunk.
A foglalkozás célja, hogy kóstolót kapjatok a tanfolyam három hete alatt várható...
ÚjKonzultáció Dr Marton-Dévényi Éva novemberben a következő időpontokban várja konzultációra az érdeklődő terapeuta végzettségű kollégákat. 
Időpontok: november 16. csütörtök,  13 és 15 óra között
novembe...
ÚjHogyan bánjunk hiperaktív gyerekekkel az Alapozó terápiában, fejlesztésben...I. Képzés címe: Hogyan bánjunk hiperaktív gyerekekkel az alapozó terápiában I.  Ideje: 2021.október 15.-én, pénteken, 16.00-19.00-ig Jelentkezés feltétele: alapozó fejlesztői szint megléte A képzés he...
ÚjHomloklebeny sajátélmény Homloklebeny sajátélmény   Dátum: 2019.03.01. péntek  18.30-20.00 óráig   Cím: Csodakapu Alapítvány, Fejlődés Háza XIII. kerület, Lehel út 52. Foglalkozásvezető: Sólyom Brigitta Jelentkezés felt...
ÚjHomloklebeny trénerek továbbképzése Képzés címe: Homloklebeny trénerek továbbképzése - Online Részvétel feltétele: A már végzett homloklebeny trénerek A képzés időpontja:2021. július 5. hétfő, 18.00-20.00 óráig A képzés helyszíne: Mi...
ÚjADHD II. Képzés címe: Hogyan bánjunk hiperaktív gyerekekkel az alapozó terápiában II.  Ideje: 2019. május 18.-án, szombaton, 9.00-12.00-ig Jelentkezés feltétele: Hogyan bánjunk hiperaktív gyermekekkel ….I. e...
Újkonzultációs fórum Kedves Kollégák! Sokan kértétek, hogy biztosítsunk lehetőséget arra, hogy a kezdő Alapozó fejlesztőként, illetve terapeutaként felmerülő kérdéseiteket, problémáitokat időről-időre tapasztalt terapeut...
Új"Homloklebeny csoportot indítanék, hogyan kezdjem?" A továbbképzés dátuma: 2019.08.30. péntek, 17.00-20.00 óráig Helyszín:Csodakapu Komplex feljesztőház,1139 Budapest,  Tahi út 70/b. Foglalkozásvezető: Sólyom Brigitta Részvételi díj: 8.000 Ft/fő Fi...
Újkonferencia Alapítványunk 2020. március 7.-én konferenciát rendez. Jelentkezni lehet: https://forms.gle/4yF6GaD3QDtfTjUL8 A létszám korlátozott, így maximális létszám betelte után, zárjuk a jelentkezési felület...
ÚjJátékos sajátélmény, ötletbörzével Továbbképzés az Alapozó alapozása tanfolyamot végzett hallgatóknak Címe: Játékos sajátélmény ötletbörzével A továbbképzés dátuma: 2020. április 25.  10.00-15.00 óráig Helyszín: 7635 Pécs, Vizes dűl...
ÚjSport poharak az Alapozó mozgásterápiában Képzés címe: Sport poharak az alapozó terápiában    Ideje: 2021. október 9.-én szombaton, 13.00-16.00-ig Jelentkezés feltétele: alapozó fejlesztői szint megléte  Tartja: Gergely Anikó oktató, veze...
ÚjRitmus az Alapozó mozgásterápiában  Ideje: 2021.október 9.-én szombaton, 9.00-12.00-ig Jelentkezés feltétele: alapozó fejlesztői szint megléte  Tartja: Gergely Anikó oktató, vezető terapeuta A képzés helyszíne: 1118 Budapest, Regős...


* Tájékoztatjuk, hogy e-mailes kapcsolatfelvétel esetén az Ön által megadott személyes adatokat az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, a GDPR irányelveknek megfelelően kezeljük.
Weboldalunk futtatásához és a felhasználói élmény növeléséhez, a jobb kiszolgálás érdekében oldalunk "cookie"-kat használ.
A részletekért tekintsd meg adatvédelmi tájékoztatónkat! Megértettem