hu en fr

Minősített Homloklebeny terapeuta program

Mi a minősítés célja?

Alapvető célkitűzésünk a homloklebeny terapeuták érdekvédelme és a homloklebeny tréninget biztosító ellátórendszer eredményesebbé tétele.

A minősítési folyamat célja, hogy azok a homloklebeny terapeuták, akik komplex, mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer fejlesztő munkájukat önként, az Alapozó Terápiák Alapítvány szellemiségével összhangban végzik, előnyöket élvezzenek azokkal szemben, akik munkájuk során a fejlesztés és terápia határainak összemosásával (időtartam, gyakoriság, csoportlétszám tekintetében), a szülők félreinformálásával (áltudományos tévhitek terjesztése) aláássák a módszer hitelességét, tisztességtelen előnyökre próbálnak szert tenni, veszélyeztetve a terápiás folyamat sikerességét, eredményességét, a módszer megbízhatóságát.

A minősített homloklebeny terapeuták kiemelt helyen kapnak felületet az Alapozó Terápiák Alapítvány honlapján. (Továbbá megkeresés esetén ellátási területükön őket ajánljuk elsőként).

A megszerzett minősítés 5 évig biztosítja az előnyöket. Ezt követően óralátogatással a minősített terapeuta minősítés meghosszabbítható.

A sok visszaélés ellenére bízunk abban, hogy a minőségi munkát végző kollégáink előnyökhöz juttatásával csökkenteni lehet a minimális elvárásokat sem teljesítő megélhetési-mozgásfejlesztők táborát.

Célunk kiemelni a valódi mozgásfejlesztő terapeutákat, akik elhivatottan, az emberi, szakmai elvárásoknak megfelelően végzik munkájukat.

Minősített homloklebeny terapeuta út

 Jelentkezés feltételei:

  • minimum 2 csoport vagy 1 csoport és egyéni terápiák vezetése jelenléti módon
  • részvétel az egy éves mentori programban (a mentorálás segítés, támogatás)
  • évi egy továbbképzésen való részvétel
  • saját maga fejlesztésére online csoportban való részvétel minimum 10 alkalommal

 

A minősítés egy tanév alatt zajlik, szeptembertől májusig.

A program egy tanévet foglal magába, ami alatt 5 alkalommal találkozunk. Ezalatt (az igényekhez alkalmazkodva) kb. 3 alkalommal óralátogatás és az órák kielemzése lenne, oda-vissza a csoporttagoknál és a vezetőknél. Tartalmaz egy kiscsoportos esetmegbeszélést, ami lehet online formában is, bár személyesen jobb lenne :-), tartalmaz 1-1 vizsgálat bemutatást a mentor és a mentorált részéről is, illetve a folyamatban felmerülő kérésekhez alkalmazkodva egy 5. alkalmat. A találkozások időpontjait egy 0. egyeztetésen rögzítjük.

A minősítési programban a mentoráláson kívül hangsúly a minősítést kérő kolléga munkáján van.

A minősítés 5 évre ad licenszt a terapeutának, utána egy újabb bemutató óra megtekintése hosszabbít(hat)ja ezt meg.

A minősített homloklebeny terapeuta kiemelt felületen kap helyet az Alapozó Terápiák Alapítvány honlapján, feltüntetve a megszerzett minősítést.

A minősítési folyamat díja: 180.000 Ft

Jelentkezés módja:

  • Szakmai bemutatkozás, hangsúly a homloklebeny terápiával folytatott munkán, önképzésen van

Kérjük, hogy a szakmai bemutatkozót az alapozo(kukac)t-online.hu e-mail címre elküldeni, és kérjük megjelölni, hogy kinél végezné el a minősítést. (Hofferné Dér Edit, vagy Sólyom Brigitta)

A jelentkezés elfogadásáról értesítést küldünk. Az elfogadáskor válik esedékessé az első részlet, 90.000 Ft, a második részletet pedig 2024. január 10.-ig kell rendezni.

(lehetőség van folyamatos jelentkezésre, de kizárólag szeptemberi indulás esetén válik a jelentkező májusra minősítetté, más esetben az eljárás átcsúszik a következő tanévre.)

 



* Tájékoztatjuk, hogy e-mailes kapcsolatfelvétel esetén az Ön által megadott személyes adatokat az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, a GDPR irányelveknek megfelelően kezeljük.
Weboldalunk futtatásához és a felhasználói élmény növeléséhez, a jobb kiszolgálás érdekében oldalunk "cookie"-kat használ.
A részletekért tekintsd meg adatvédelmi tájékoztatónkat! Megértettem